fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kremowy gulasz z indyka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-358
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kremowy gulasz z indyka

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Mięso kroimy w kostkę
  • Pieczarki kroimy w plasterki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę oraz mięso i podsmażamy przez ok. 8-10 minut (do momentu, aż mięso się zarumieni)
  • Dodajemy czosnek oraz pieczarki i mieszamy
  • Zawartość patelni oprószamy mąką i trzymamy na wolnym ogniu przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy
  • Dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10-15 minut, co jakiś czas mieszając
  • Ściągamy patelnię z ognia i odstawiamy na ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz), a następnie stopniowo mieszamy z jogurtem
  • Gulasz delikatnie podgrzewamy, ale nie gotujemy – aby się nie zwarzył
  • Gotowy gulasz nakładamy na talerze i dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (450 g)
  • Pieczarka (świeża) (300 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Jogurt naturalny (120 g)
  • Cebula (105 g)
  • Olej rzepakowy ekologiczny (20 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Mąka pszenna (12 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (6 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukinia zapiekana z boczkiem

Cukinię kroimy w poprzek na „łódeczki” i wykrajamy środek. Łódeczki z cukinii solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. C. Gdy łódeczki są w piekarniku, miąższ z cukinii kroimy w kostkę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Ziemniaki pod serową pierzynką

Piekarnik nagrzewamy do temp. 225 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy w plastry i układamy na papier Następnie ziemniaki skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami Blachę wkładamy do piekarnika na ok….

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem kokosowym

Komosę ryżową zagotowujemy w małej ilości mleka (jeśli płyn odparuje, to można dolać wody) Odstawiamy na 10 minut, po czym jemy

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >