fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kuskus śniadaniowy

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-187
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kuskus śniadaniowy

Przygotowanie

  • Kuskus wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut
  • Na patelni roztapiamy tłuszcz, dodajemy kuskus z sezamem i podsmażamy przez ok. 3 minuty
  • Banana kroimy w plastry i dodajemy na patelnię
  • Na patelnię dodajemy rodzynki z cynamonem, całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez ok. 5 minut
  • Kuskus przenosimy do misek i podajemy z syropem klonowym

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne śniadaniowe propozycje.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (400 ml)
  • Banan (300 g)
  • Kuskus (230 g)
  • Rodzynki (100 g)
  • Sezam biały (80 g)
  • Syrop klonowy (40 g)
  • Prawdziwe masło (30 g)
  • Cynamon mielony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach

Brokselkę gotujemy w garnku ok. 10 minut i odcedzamy W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Dodajemy pokrojone w półksiężyce pieczarki i dusimy 10 minut. Dodajemy brukselkę i mieszamy Następnie wybijamy jajka Smażymy przez około…

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z grillowaną cukinią i kalarepą

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >

Jaja w majonezie ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką

Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Rzodkiewki i ogórki kroimy w drobną kostkę Szczypiorek drobno siekamy Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy majonez oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Bagietka na ciepło z wołowiną, cebulą i serem feta

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę kroimy na 2-3 części Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier kładziemy kawałki bagietki, a na nich układamy ser Blachę…

WIĘCEJ >