fbpx
logo
Szukaj
open close

Makaron ze szparagami i pomidorkami w cytrynowo-musztardowym sosie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c46293dec-17be-4d21-8e82-078000255a5f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Makaron ze szparagami i pomidorkami w cytrynowo-musztardowym sosie

Przygotowanie

  • Makaron gotujemy krócej o 2-3 minuty niż wg instrukcji na opakowaniu (ponieważ makaron dojdzie w sosie)
  • Szparagi kroimy na 3-4 części (końcówki odcinamy) i dorzucamy do makaronu ok. 3-4 minuty przez końcem gotowania
  • Do miski wlewamy mleko, dodajemy musztardę, posiekaną zieleninę oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Makaron ze szparagami odcedzamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy makaron ze szparagami, dolewamy sos, mieszamy i gotujemy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż sos zgęstnieję)
  • Dolewamy sok z cytryny i mieszamy
  • Pomidorki kroimy na pól i układamy na talerzu, a obok nakładamy makaron ze szparagami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych makaronów z dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szparag (200 g)
  • Makaron pszenny (pióra) – bezjajeczny (130 g)
  • Mleko kokosowe (35 ml)
  • Mleko ryżowe (30 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (30 ml)
  • Musztarda (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Mięta (świeża) (9 g)
  • Czosnek (5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczone róże z ziemniaka z twarożkiem słonecznikowym

Twarożek ze słonecznika: Nasiona słonecznika wsypujemy do jakiegoś pudełka i zalewamy zimną wodą, tak, żeby lekko zakryło nasiona Zostawiamy tak minimum na 8 godz. Po tym czasie odcedzamy słonecznik na sicie  Odcedzone nasiona wkładamy do…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Krem z dyni z okrasą z boczku

Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Por kroimy w plastry Boczek kroimy w drobną kostkę W garnku rozgrzewamy łyżkę smalcu Dodajemy pora i podsmażamy 2-3 min Dodajemy dynię i podsmażamy 3-4 min Zalewamy…

WIĘCEJ >

Chleb pytlowy z dobrej piekarni – kanapki

Pokrój chleb Posmaruj masłem lub pastą wegańską (inspiracje znajdziesz w przepisach powiązanych) Nałóż ulubione warzywa, zgodnie z tym co możesz i lubisz jeść

WIĘCEJ >