fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Marynowana i kwaszona cukinia z curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdabedf58-952f-4c21-9ade-8de1c73982d2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Marynowana i kwaszona cukinia z curry

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w słupki lub pół plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Do garnka wlewamy wodę oraz ocet, dodajemy sól oraz curry i zagotowujemy
  • Do słoików wkładamy cukinię, cebulę oraz koper, dosypujemy nasiona gorczycy i zalewamy słoiki gorącą zalewą, a następnie zakręcamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z cukinią.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 20
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (2500 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (210 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Koper (świeży) (24 g)
  • Gorczyca – ziarno (10 g)
  • Sól kłodawska (9 g)
  • Curry w proszku (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl szpinakowo-borówkowy

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy szpinak, ogórek, borówki, olej kokosowy i lód Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Dekorujemy miętą

WIĘCEJ >

Ciasto mandarynkowe z sorbetem bananowym

Przygotowujemy blaszkę do ciasta, jeśli mamy metalową, to wykładamy papierem do pieczenia Piekarnik ustawiamy na 190 stopni Mandarynki gotujemy 5 min od momentu jak woda zacznie wrzeć Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej…

WIĘCEJ >

Sernik z orzechami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Do blendera wsypujemy cukier, wybijamy jajo, dodajemy sery i całość dokładnie blendujemy Orzechy drobno siekamy Masę serową przenosimy do miski, dodajemy skórkę pomarańczową…

WIĘCEJ >

Pesto z buraków

Buraki kroimy na małe kawałki, czosnek siekamy. Pestki słonecznika prażymy na suchej, gorącej patelni, aby nabrały koloru i chrupkości. Buraki, pestki, bazylię, czosnek i oliwę miksujemy blenderem na gładką masę, doprawiamy solą i sokiem z…

WIĘCEJ >