fbpx
logo
Szukaj
open close

Marynowana i kwaszona cukinia z curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdabedf58-952f-4c21-9ade-8de1c73982d2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Marynowana i kwaszona cukinia z curry

Przygotowanie

  • Cukinię kroimy w słupki lub pół plastry
  • Cebulę obieramy i kroimy w plastry
  • Do garnka wlewamy wodę oraz ocet, dodajemy sól oraz curry i zagotowujemy
  • Do słoików wkładamy cukinię, cebulę oraz koper, dosypujemy nasiona gorczycy i zalewamy słoiki gorącą zalewą, a następnie zakręcamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z cukinią.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 20
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (2500 g)
  • Woda (1000 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (210 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Koper (świeży) (24 g)
  • Gorczyca – ziarno (10 g)
  • Sól kłodawska (9 g)
  • Curry w proszku (6 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Słoik - duży

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Nadziewany bakłażan

Paprykę kroimy w paski Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana kroimy w plastry (z jednej sztuki bakłażana powinno wyjść 8 plastrów) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >

Domowa musztarda

Ziarna gorczycy zalewamy octem i odstawiamy na 12-24 godzin, aż gorczyca napęcznieje. Następnie mielimy je z przyprawami dolewając wodę, do uzyskania pożądanej konsystencji. Miksujemy w zależności od upodobań na całkiem gładko lub z cząstkami gorczycy….

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane listki mięty

WIĘCEJ >

Twarożek z nerkowców w wersji wytrawnej

Orzechy nerkowca wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie nerkowce odcedzić na sitku i włożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Zalać wodą z ogórków, dodać czosnek, lekko popieprzyć i zmiksować blenderem Spróbować…

WIĘCEJ >