Młode ziemniaki z ziołami
Młode ziemniaki z ziołami
Przygotowanie
- Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12-15 minut (do miękkości)
- Następnie ziemniaki odcedzamy i układamy na półmisku
- Zieleninę drobno siekamy
- Ziemniaki skrapiamy tłuszczem, posypujemy zieleninę i wstrząsamy tak, aby wszystko się ze sobą dokładnie połączyło
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ziemniakami.
Autor
Lista składników
- Ziemniak młody (400 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (1.5 g)
- Bazylia (świeża) (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Pieczony kurczak z nadzieniem chlebowym
Cytryny dokładnie szorujemy i kroimy na pół Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Szynkę kroimy w grubą kostkę Chleb kroimy w kostkę (najlepszy będzie z dnia poprzedniego) Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…
WIĘCEJ >Jaja w majonezie ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką
Jaja gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 7-8 minut (na twardo) Rzodkiewki i ogórki kroimy w drobną kostkę Szczypiorek drobno siekamy Do miski wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy majonez oraz tłuszcz i całość dokładnie mieszamy…
WIĘCEJ >Pstrąg pieczony z tymiankiem i cytryną z dodatkiem purée z kalafiora
Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Rybę nacieramy z każdej strony przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny Na rybę kładziemy tłuszcz, a do środka wkładamy plastry cytryny i gałązkę tymianku Rybę zawijamy w folię…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa z portobello
Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Z pieczarek odcinamy nóżki, a następnie kładziemy pieczarki na papier i skrapiamy tłuszczem oraz posypujemy przyprawami Czosnek obieramy, kroimy w plastry i kładziemy…
WIĘCEJ >