Młode ziemniaki z ziołami
Młode ziemniaki z ziołami
Przygotowanie
- Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12-15 minut (do miękkości)
- Następnie ziemniaki odcedzamy i układamy na półmisku
- Zieleninę drobno siekamy
- Ziemniaki skrapiamy tłuszczem, posypujemy zieleninę i wstrząsamy tak, aby wszystko się ze sobą dokładnie połączyło
- Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z ziemniakami.
Autor
Lista składników
- Ziemniak młody (400 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pietruszka – natka (świeża) (1.5 g)
- Bazylia (świeża) (1.5 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.