fbpx
logo
Szukaj
open close

Muffinki dyniowe z migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3558f187-2200-4533-8322-960c210c59eb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Muffinki dyniowe z migdałami

Przygotowanie

  • Migdały wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Po tym czasie wyciągamy migdały po kolei w wody i obieramy ze skórki
  • W młynku do kawy mielimy migdały z cukrem
  • Banana obieramy i kroimy w plasterki
  • W garnku roztapiamy tłuszcz, dodajemy purée z dyni i podgrzewamy na średnim ogniu przez ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Ściągamy garnek z kuchenki, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy
  • Zawartość garnka przenosimy do blendera i całość dokładnie blendujemy na jednolitą masę
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę na muffiny wykładamy papilotkami
  • Masę przelewamy do formy na muffiny i wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Purée z dyni (przecier) (250 g)
  • Banan (120 g)
  • Mąka orkiszowa (60 g)
  • Migdał (50 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Cukier waniliowy (trzcinowy) (5 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Soda oczyszczona (2 g)
  • Goździk mielony (0.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
  • Anyż mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka na muffiny, Garnek, Miska, Młynek elektryczny, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Brokuły z sosem serowym

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości) Ser pleśniowy kruszymy do garnka Fetę ścieramy na drobnych oczkach tarki do garnka z serem pleśniowym Do garnka dolewamy…

WIĘCEJ >

Wołowina z wieprzowiną w cieście

Mięso (łopatkę) kroimy w kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy Seler kroimy na kawałki Marchew obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy mięso (łopatkę) i smażymy przez…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – lisek i rybka z owocami

Lisek Na kromkę chleba kładziemy ser i razem wycinamy kawałek na kształt głowy liska Jabłko obieramy i kroimy na kawałki (uszy i pyszczek) Z truskawki usuwamy szypułkę i kroimy na kawałki (uszy i nosek) Wszystkie…

WIĘCEJ >

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, chili oraz przyprawy (ziele angielskie) i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >