fbpx
logo
Szukaj
open close

Muffinki dyniowe z migdałami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3558f187-2200-4533-8322-960c210c59eb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Muffinki dyniowe z migdałami

Przygotowanie

  • Migdały wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 10 minut
  • Po tym czasie wyciągamy migdały po kolei w wody i obieramy ze skórki
  • W młynku do kawy mielimy migdały z cukrem
  • Banana obieramy i kroimy w plasterki
  • W garnku roztapiamy tłuszcz, dodajemy purée z dyni i podgrzewamy na średnim ogniu przez ok. 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Ściągamy garnek z kuchenki, dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy
  • Zawartość garnka przenosimy do blendera i całość dokładnie blendujemy na jednolitą masę
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Formę na muffiny wykładamy papilotkami
  • Masę przelewamy do formy na muffiny i wkładamy do piekarnika na ok. 30-35 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia muffinów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Purée z dyni (przecier) (250 g)
  • Banan (120 g)
  • Mąka orkiszowa (60 g)
  • Migdał (50 g)
  • Masło klarowane ghee (45 g)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Cukier waniliowy (trzcinowy) (5 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Soda oczyszczona (2 g)
  • Goździk mielony (0.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (0.5 g)
  • Anyż mielony (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka na muffiny, Garnek, Miska, Młynek elektryczny, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kokosowe muffinki jabłkowo-orzechowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, miód i przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Kokosowe muffinki dyniowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, dynię, cukier i (…)

WIĘCEJ >

Bogate w błonnik muffinki kokosowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, cukier i przyprawy (…)

WIĘCEJ >

Cynamonowe muffinki kukurydziane z mąki kokosowej

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, 2/3 ilości cukru (…)

WIĘCEJ >

Kokosowe muffinki brokułowo-serowe

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Brokuły drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki (…)

WIĘCEJ >