fbpx
logo
Szukaj
open close

Naleśniczki z mleczkiem kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3e445a3c-278e-4518-8cbe-6a4d883c24dc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Naleśniczki z mleczkiem kokosowym

Przygotowanie

  • Połowę tłuszczu wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy roztopiony tłuszcz, ekstrakt, cukier, przyprawy (sól), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy
  • Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy
  • Następnie wszystkie składniki (poza drugą połową tłuszczu) razem łączymy i ponownie dokładnie miksujemy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Łyżką wykładamy porcję masy i smażymy naleśniczki o średnicy ok. 6-7 cm
  • Naleśniczki podajemy z ulubionymi dodatkami

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypada 4-5 naleśniczków.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia naleśników.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnic od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Mleko kokosowe (80 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Mąka kokosowa (36 g)
  • Cukier trzcinowy (5 g)
  • Wanilia – ekstrakt (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Proszek do pieczenia (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Mikser, Miska, Patelnia, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szparagi z pulpecikami wieprzowymi duszonymi w cebuli

Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej osolonej wodzie i wyjmujemy na miskę Boczek kroimy w kawałki Marchew, pietruszkę, obieramy Mielimy boczek w maszynce do mięsa Co jakiś czas wrzucamy kawałek pietruszki lub marchewki na…

WIĘCEJ >

Pomidory nadziewane szpinakiem i zapiekane z mozzarellą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Szpinak drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szpinak, dodajemy przyprawy (sól) i smażymy przez ok. 3-4 minuty Do miski wsypujemy bułkę tartą, dodajemy szpinak, posiekaną zieleninę oraz…

WIĘCEJ >

Sałatka z gruszkami i gorgonzolą

Do miski wlewamy tłuszcz i ocet, dodajemy miód i dokładnie mieszamy, a następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy Gruszki kroimy w cienkie cząstki i przenosimy do miski Dodajemy pokruszony ser, oraz sałaty i delikatnie mieszamy…

WIĘCEJ >

Zupa paprykowo-kalarepowa

Do garnka wlewamy bulion Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 45 minut Kalarepę obieramy, kroimy w kostkę i przenosimy do garnka Paprykę kroimy w kostkę i przenosimy…

WIĘCEJ >