Naleśniczki z mleczkiem kokosowym
Naleśniczki z mleczkiem kokosowym
Przygotowanie
- Połowę tłuszczu wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
- Do miski wybijamy jaja, dodajemy roztopiony tłuszcz, ekstrakt, cukier, przyprawy (sól), dolewamy mleko i całość dokładnie miksujemy
- Do osobnej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy
- Następnie wszystkie składniki (poza drugą połową tłuszczu) razem łączymy i ponownie dokładnie miksujemy
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Łyżką wykładamy porcję masy i smażymy naleśniczki o średnicy ok. 6-7 cm
- Naleśniczki podajemy z ulubionymi dodatkami
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Na 1 porcję przypada 4-5 naleśniczków.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia naleśników.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnic od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Mleko kokosowe (80 ml)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Mąka kokosowa (36 g)
- Cukier trzcinowy (5 g)
- Wanilia – ekstrakt (1 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
- Proszek do pieczenia (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Chleb gryczany z masłem migdałowym i bananem
Banana obieramy i kroimy w plastry Kromki chleba smarujemy masłem i układamy plastry banana
WIĘCEJ >Pieczony banan z malinami i truskawkami
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze Banana nacinamy wzdłuż skóry Wkładamy między skórę maliny i posypujemy kakao Wkładamy banana do piekarnika Pieczemy 12-15…
WIĘCEJ >Czekoladowy pudding z nasion chia
Wszystkie składniki umieszczamy w słoiku, słoik zakręcamy i potrząsamy nim do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączą Słoik wkładamy do lodówki na min. 8 godz. Po tym czasie pudding podajemy Wierzch puddingu…
WIĘCEJ >Jeże morelowo – czekoladowe
Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy miód Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik Czekolada NIE MOŻE się zagotować,…
WIĘCEJ >