fbpx
logo
Szukaj
open close

Pieczony łosoś

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cfc816fcc-a7ea-411a-993c-906b13206889
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pieczony łosoś

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C
  • Rybę solimy z każdej strony, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do naczynia żaroodpornego
  • Naczynie żaroodporne wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia łososia.

Łososia możesz podawać z dodatkiem ulubionych warzyw.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 2
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Łosoś atlantycki (świeży) (100 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Naczynie żaroodporne, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron z batatów z sosem brokułowym

Brokuł i pietruszkę ugotować do miękkości. Zblendować z mlekiem kokosowym. Gotować na małym ogniu przez kilka minut. Dodać drobno starty imbir, chrzan i rozgnieciony z solą czosnek. Można dosolić do smaku. Makaron zalać gorącą (80…

WIĘCEJ >

Szarlotka gryczano – jaglana

Bierzemy miskę i dodajemy masło, mąkę jaglaną i gryczaną, mod, 2 jajka Mieszamy Uzyskane ciasto dzielimy na 2 części Do jednej części dodajemy karob, formujemy kule Owijamy folią spożywczą Wstawiamy do zamrażalki do czasu aż…

WIĘCEJ >

Kotlety jagnięce w sosie winnym

Mięso kroimy na kotlety i wkładamy do miski (niemetalowej) Czosnek obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem Dodajemy tłuszcz, zieleninę oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią…

WIĘCEJ >

Omlet z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa Z fasolki odcinamy końcówki, kroimy na 3-4 części i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 4-5 minut, a następnie odcedzamy Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >