fbpx
logo
Szukaj
open close

Pikantny dip z zielonego groszku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c85fd9f7f-a0c7-40f4-9c72-6d099d0cbbdf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pikantny dip z zielonego groszku

Przygotowanie

  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Chili drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy chili oraz przyprawy (kmin) i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy groszek, dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Gdy groszek będzie miękki i prawie cały płyn odparuję – ściągamy patelnię z kuchenki i odstawiamy do ostygnięcia
  • Po ok. 10 minutach przenosimy zawartość patelni do robota kuchennego i miksujemy na gładką masę
  • Następnie dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy
  • Seler kroimy w słupki
  • Marchew obieramy i kroimy w słupki
  • Dip podajemy z warzywami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Groszek zielony (400 g)
  • Bulion jarski (250 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Seler naciowy (90 g)
  • Marchew (45 g)
  • Chili (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Kmin rzymski (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia, Robot kuchenny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Grecki dip z pieczonego bakłażana

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Bakłażana wkładamy do formy, a następnie do piekarnika na ok. 15-20 minut (bakłażan (…)

WIĘCEJ >

Dip z pesto i pieczoną papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na środkowej półce piekarnika i pieczemy przez ok. 15-20 minut (pieczemy (…)

WIĘCEJ >

Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów

Tuńczyka odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i lekko rozdrabniamy widelcem Ogórki i pomidory kroimy w drobną kostkę, a następnie (…)

WIĘCEJ >

Dip z fasoli i awokado

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i przenosimy miąższ do miski Następnie skrapiamy awokado sokiem z limonki Dodajemy tabasco i (…)

WIĘCEJ >

Dip z karczochami i szpinakiem

Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekać, aż (…)

WIĘCEJ >