fbpx
logo
Szukaj
open close

Półsłodkie ciasteczka owsiane z czekoladą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdecbc97e-12c8-43bc-8a03-a2632e5a67f1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Półsłodkie ciasteczka owsiane z czekoladą

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Dwie blachy wykładamy papierem do pieczenia
  • Do miski wsypujemy mąkę, sodę oraz przyprawy (sól) i mieszamy
  • Do rondla wkładamy tłuszcz i podgrzewamy do momentu, aż się rozpuści, po czym ściągamy rondel z kuchenki, a tłuszcz przelewamy do osobnej miski
  • Do miski z tłuszczem dodajemy cukier i ekstrakt, wybijamy jajo i całość dokładnie razem mieszamy
  • Następnie do miski z tłuszczem dodajemy suche składniki i całość dokładnie miksujemy
  • Czekoladę łamiemy na małe kawałki, dodajemy do masy i mieszamy
  • Na blachy nakładamy porcję masy w odległości od siebie ok. 4-5 cm
  • Blachy wkładamy do piekarnika na ok. 10-11 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 ciastka.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciasteczek.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 12
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mąka owsiana (260 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (110 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Czekolada gorzka (bez mleka) (50 g)
  • Soda oczyszczona (4 g)
  • Wanilia – ekstrakt (4 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Mikser, Miska, Papier do pieczenia, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >

Chleb marchewkowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Marchew trzemy na tarce na cienkich oczkach, dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy mąkę kokosową. Wsypujemy sól, sodę i mąkę kokosową Mieszamy wszystko razem…

WIĘCEJ >

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >

Chipsy z plantana

Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 170-180 stopni) Platany myjemy i przecinamy na pół Następnie nacinamy skórkę wzdłuż, uważając, aby zanadto nie przeciąć miąższu Odginamy skórę i obieramy, przesuwając kciukiem wzdłuż nacięć…

WIĘCEJ >