fbpx
logo
Szukaj
open close

Pomidorki koktajlowe z patelni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c446cf313-753b-4a08-8076-6f593a5085b2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pomidorki koktajlowe z patelni

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Zieleninę (natkę) grubo siekamy
  • Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy zieleninę (tymianek) oraz pomidory i smażymy przez ok. 2 minuty (do momentu, aż pomidory zaczną pękać i staną się miękkie)
  • Dodajemy ocet i dolewamy bulion, mieszamy i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy zieleninę (natkę) i mieszamy
  • Pomidorki nakładamy na talerze i posypujemy serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem pomidorów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (400 g)
  • Bulion jarski (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa gulaszowa z dynią

Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę. Po paru minutach dodajemy pokrojone w dużą kostkę paprykę i ziemniaki i ponownie smażymy, mieszając ok. 5 minut. Następnie wrzucamy startą na…

WIĘCEJ >

Ryżanka z borówkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut Do gotującego się ryżu dodajemy wiórki kokosowe oraz słodzik i gotujemy jeszcze przez ok. 3-5 minut (a najlepiej do momentu, aż ryż i wiórki pochłoną większość…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny z soczewicą

W garnku zagotowujemy osoloną wodę Marchewki z dynią obieramy i kroimy na kawałki Do wrzącej wody wrzucamy marchew i gotujemy przez ok. 5 minut Dodajemy dynię i gotujemy razem przez ok. 5 minut, a następnie…

WIĘCEJ >

Chleb ziemniaczany

Ziemniaki obrać, ugotować i przełożyć na sito Drożdże pokruszyć do jakiejś miseczki, dodać miód i zamieszać, aż się drożdże rozpuszczą Ubić ziemniaki tłuczkiem do puree Dodać wodę, sól i mąkę gryczaną. Wymieszać w misce Przykryć…

WIĘCEJ >