fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pomidorki koktajlowe z patelni

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-119
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pomidorki koktajlowe z patelni

Przygotowanie

  • Czosnek obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Zieleninę (natkę) grubo siekamy
  • Ser ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę
  • Dodajemy zieleninę (tymianek) oraz pomidory i smażymy przez ok. 2 minuty (do momentu, aż pomidory zaczną pękać i staną się miękkie)
  • Dodajemy ocet i dolewamy bulion, mieszamy i zagotowujemy
  • Zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Wyłączamy kuchenkę, dodajemy zieleninę (natkę) i mieszamy
  • Pomidorki nakładamy na talerze i posypujemy serem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z użyciem pomidorów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (400 g)
  • Ser Parmezan (50 g)
  • Bulion jarski (45 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Ocet balsamiczny (6 ml)
  • Tymianek (świeży) (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pulpeciki jaglane z warzywami

Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie…

WIĘCEJ >

Winne gruszki z duetem sorbetów gruszkowym i bananowym

Gruszki obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne  Wkładamy gruszki do garnka, zalewamy winem Dodajemy cynamon, goździki i gotujemy 10 min na małym ogniu Gruszki wyjmujemy na talerz, dodajemy obok sorbety  Sorbety: Obieramy banany…

WIĘCEJ >

Jajecznica na maśle

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji

WIĘCEJ >