fbpx
logo
Szukaj
open close

Prosta sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc2a1290b-eb58-47b8-bb20-3768f08e7458
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Prosta sałatka

Przygotowanie

  • Pomidorki kroimy na pół
  • Ogórka kroimy w plasterki
  • Na patelni prażymy pestki dyni przez ok. 1-2 minuty, często mieszając
  • Do miski wkładamy wszystkie składniki i lekko mieszamy (sałatkę polewamy sosem tuż przed podaniem)

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Rukola (455 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Ogórek długi (90 g)
  • Pestki dyni obrane (30 g)
  • Sos vinaigrette (20 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Muffinki jajeczno-warzywne

Paprykę i pomidora kroimy w kostkę Szpinak drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Wgłębienia w formie na muffiny lekko smarujemy tłuszczem Rozgrzewamy patelnię (z nieprzywierającą powłoką) Wrzucamy paprykę i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Sałatka szpinakowa z fetą i pestkami dyni

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Dynię obieramy i kroimy w kostkę Na papierze rozkładamy kawałki dyni, skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami (solą) i wkładamy do piekarnika na ok. 30…

WIĘCEJ >

Sałatka z jajkiem

Jajka gotujemy na półtwardo, wrzucając je do gotującej się wody na 7 minut. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy z sałatą. Gdy jajka się ugotują przekładamy je do miski z zimną wodą, a chwilę później…

WIĘCEJ >

Słoneczna sałatka sardynkowa

Cytrynę sparzamy i na tarce ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok do miski. Do tej samej miski wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę marchew, pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, posiekane oliwki, sardynki w całości. Na talerz wykładamy sałatę,…

WIĘCEJ >