fbpx
Szukaj
open close

Roladki z cukinii z kolendrą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c18a82434-7712-4dc4-8157-ff7c89d8443f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Roladki z cukinii z kolendrą

Przygotowanie

  • Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy
  • Następnie odcinamy z cukinii końcówki
  • Cukinię „kroimy” obieraczką wzdłuż na plastry o grubości ok. 1-2 mm
  • Plastry cukinii gotujemy na parze z dodatkiem soli przez ok. 3-4 minuty (do miękkości)
  • Następnie plastry cukinii odsączamy i odkładamy do ostygnięcia
  • Ostygnięte plastry cukinii luźno rolujemy i wkładamy do miski
  • Do osobnej miski wkładamy pozostałe składniki (poza kolendrą) i całość dokładnie mieszamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Roladki z cukinii równomiernie polewamy sosem i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z cukinią.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (600 g)
  • Sok z limonki (bio) (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Woda (10 ml)
  • Kolendra (świeża) (6 g)
  • Pasta paprykowa ostra (2.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Wkładka do gotowania na parze

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Chleb cukiniowy z mąki kokosowej

Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi Cukinię ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do (…)

WIĘCEJ >

Faszerowana cukinia

Cebulę obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Piekarnik rozgrzewamy do temp. (…)

WIĘCEJ >

Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i mięsem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy pestki Następnie nacinamy cukinię dookoła na (…)

WIĘCEJ >

Prosta zupa cukiniowa

Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry (…)

WIĘCEJ >