Roladki z cukinii z kolendrą
Roladki z cukinii z kolendrą
Przygotowanie
- Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy
- Następnie odcinamy z cukinii końcówki
- Cukinię „kroimy” obieraczką wzdłuż na plastry o grubości ok. 1-2 mm
- Plastry cukinii gotujemy na parze z dodatkiem soli przez ok. 3-4 minuty (do miękkości)
- Następnie plastry cukinii odsączamy i odkładamy do ostygnięcia
- Ostygnięte plastry cukinii luźno rolujemy i wkładamy do miski
- Do osobnej miski wkładamy pozostałe składniki (poza kolendrą) i całość dokładnie mieszamy
- Zieleninę drobno siekamy
- Roladki z cukinii równomiernie polewamy sosem i posypujemy zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z cukinią.
Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.
Autor
Lista składników
- Cukinia zielona (600 g)
- Sok z limonki (bio) (24 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Woda (10 ml)
- Kolendra (świeża) (6 g)
- Pasta paprykowa ostra (2.5 g)
- Sól kłodawska (1.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.