fbpx
logo
Szukaj
open close

Rolady schabowe w boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdf40714e-bff2-41f1-adbd-d01d541e7218
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rolady schabowe w boczku

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie rozbijamy każdy plaster mięsa na cienki płat i posypujemy przyprawami (solą, pieprzem i papryką) i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem
  • Ser kroimy w 4 słupki (ilość słupków w zależności od ilości porcji)
  • Na plastrach mięsa kładziemy po kawałku sera, zawijamy w rolady i każdą roladę zawijamy w 2 plastry boczku (możemy spiąć rolady wykałaczkami)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rolady i smażymy z każdej strony po kilka minut na rumiany kolor
  • Rolady przenosimy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i pieczemy przez ok. 30 minut
  • Gotowe rolady możemy podawać z dodatkiem ziemniaków

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (475 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (120 g)
  • Ser żółty (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku, Ręcznik papierowy, Tłuczek do mięsa, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kolorowe roladki z kurczaka

Ser (mozzarellę) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski z serem Paprykę kroimy (…)

WIĘCEJ >

Rolada z karkówki faszerowana duszonym porem z grillowanymi warzywami

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pora przekroić na pół, wypłukać pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku (…)

WIĘCEJ >

Rolady wieprzowe faszerowane kapustą z grzybami z dodatkiem sarny i purée marchewkowo – estragonowym

Purée Obieramy marchew i ziemniaki Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 minut Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej (…)

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana sarną z morelami, młodymi ziemniakami i sałatą

Roladka: Łopatkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć, wymieszać Podzielić mięso na dwie porcje (…)

WIĘCEJ >

Roladka drobiowa faszerowana dziczyzną ze śliwkami, z ziemniakami duszonymi i gotowanymi warzywami

Roladka:·        Karkówkę zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko posolić i popieprzyć i wymieszać Podzielić mięso na dwie (…)

WIĘCEJ >