fbpx
logo
Szukaj
open close

Rolady schabowe w boczku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdf40714e-bff2-41f1-adbd-d01d541e7218
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Rolady schabowe w boczku

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym
  • Następnie rozbijamy każdy plaster mięsa na cienki płat i posypujemy przyprawami (solą, pieprzem i papryką) i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem
  • Ser kroimy w 4 słupki (ilość słupków w zależności od ilości porcji)
  • Na plastrach mięsa kładziemy po kawałku sera, zawijamy w rolady i każdą roladę zawijamy w 2 plastry boczku (możemy spiąć rolady wykałaczkami)
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy rolady i smażymy z każdej strony po kilka minut na rumiany kolor
  • Rolady przenosimy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i pieczemy przez ok. 30 minut
  • Gotowe rolady możemy podawać z dodatkiem ziemniaków

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia roladek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (475 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (120 g)
  • Ser żółty (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku, Ręcznik papierowy, Tłuczek do mięsa, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Szaszłyki z krewetek i przegrzebków

Krewetki oczyszczamy (obieramy pancerz i usuwamy przewód pokarmowy) i przenosimy do miski Cukinię kroimy w plastry i przenosimy do miski z krewetkami Do miski z krewetkami wrzucamy przegrzebki Do osobnej miski wlewamy tłuszcz, dodajemy przecier…

WIĘCEJ >

Klops po włosku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Paprykę drobno siekamy Ser kroimy kostkę o wielkości ok. 1 cm Pomidory przelewamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…

WIĘCEJ >

Gęś z wolnowaru

Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do późniejszego wykorzystania Piersi i nogi solimy, pieprzymy, nacieramy ręką Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy…

WIĘCEJ >

Sardynki z salsą pomidorową

Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę Cebulę drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Dodajemy pomidory i dusimy przez ok. 2 minuty (na małym…

WIĘCEJ >