fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z dzikim ryżem i szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdef7720f-51ae-44f5-845c-0130c74525d7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z dzikim ryżem i szparagami

Przygotowanie

  • Pomidory drobno siekamy
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
  • Cukinię kroimy w pół plastry
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy szparagi, cukinię oraz paprykę i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy warzywa do miski, dodajemy ryż oraz pomidory i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy pozostały tłuszcz, sos sojowy i ocet, dodajemy imbir i całość dokładnie mieszamy
  • Sałatkę nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Groszek zielony (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Papryka żółta (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Oliwki czarne (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Ocet balsamiczny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Bagietka z szynką parmeńską i camembertem

Bagietkę kroimy wzdłuż na pół i każdą połówkę skrapiamy tłuszczem Ser kroimy w plastry Na jednej połowie bagietki układamy sałatę, szynkę oraz ser i całość posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną marchew, pietruszkę, seler i pół łyżeczki soli himalajskiej. Gotujemy na małym ogniu pół godziny, a…

WIĘCEJ >

Sałatka z kurczakiem i makaronem

Mięso posypujemy z każdej strony przyprawami (solą, pieprzem i papryką) Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz (oliwę) Kładziemy mięso i grillujemy przez ok. 6-8 minut z każdej strony Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody Lekko solimy i gotujemy 25 minut W drugim garnku szykujemy lekko…

WIĘCEJ >