fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z dzikim ryżem i szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdef7720f-51ae-44f5-845c-0130c74525d7
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Sałatka z dzikim ryżem i szparagami

Przygotowanie

  • Pomidory drobno siekamy
  • Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski
  • Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Ze szparagów odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części
  • Cukinię kroimy w pół plastry
  • Paprykę kroimy w słupki
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy szparagi, cukinię oraz paprykę i smażymy przez ok. 8-10 minut, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy warzywa do miski, dodajemy ryż oraz pomidory i całość dokładnie mieszamy
  • Do osobnej miski wlewamy pozostały tłuszcz, sos sojowy i ocet, dodajemy imbir i całość dokładnie mieszamy
  • Sałatkę nakładamy na talerze i polewamy sosem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Groszek zielony (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Ryż basmati (200 g)
  • Papryka żółta (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (100 g)
  • Oliwki czarne (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sos sojowy (30 g)
  • Imbir korzeń (5 g)
  • Ocet balsamiczny (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Brokułowa sałatka z fetą

Gotujemy brokuła we wrzątku przez około 5-10 minut Przenosimy do miski do momentu ostygnięcia Ścieramy na tarce do jarzyn marchewkę (…)

WIĘCEJ >

Jesienna sałatka z dynią

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C Dynię kroimy na pół, wydrążamy łyżką nasiona Smarujemy dynię rozpuszczonym masłem ghee oraz doprawiamy solą i (…)

WIĘCEJ >

Brokułowa sałatka z orzechami

Brokuła podzielić na małe różyczki, włożyć do garnka i zalać wrzątkiem, gotować 5 minut bez przykrycia. Wykonać sos: wymieszać majonez, (…)

WIĘCEJ >

Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą

Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne (…)

WIĘCEJ >

Imbirowa sałatka z awokado

Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez (…)

WIĘCEJ >