fbpx
logo
Szukaj
open close

Soczysty marynowany kurczak z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c590ad491-8780-455e-a4fc-f87d47d72480
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Soczysty marynowany kurczak z warzywami

Przygotowanie

  • Do miski ścieramy na drobnych oczkach skórkę z pomarańczy i wyciskamy z niej sok
  • Dodajemy miód, ocet, przecier pomidorowy oraz przyprawy (oregano) i całość dokładnie mieszamy
  • Mięso nacinamy głęboko w poprzek i wkładamy do marynaty, tak aby dokładnie się nią pokryło
  • Następnie przykrywamy miskę folią kuchenną i odstawiamy na min. 30 minut
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C
  • Formę do pieczenia wykładamy folią aluminiową
  • Mięso wyciągamy z marynaty (marynaty nie wylewamy) i kładziemy na folię
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut, co jakiś czas polewając mięso marynatą
  • Paprykę kroimy w większą kostkę
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Warzywa dokładamy do piekarnika i pieczemy całość jeszcze przez ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Przepiórka tuszka (400 g)
  • Brokuł (400 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (120 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Tymianek suszony (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Folia spożywcza, Forma do pieczenia, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Ręcznik papierowy, Tarka do jarzyn, Wykałaczki

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Figowe trufle czekoladowe

Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w której się moczyły (tyle ile podane w składnikach) i blendujemy na jednolitą masę Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza z ziemniakami

Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy Następnie dolewamy tłuszcz oraz połowę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto mikserem…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi ruskie

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku zagotowujemy wodę (ze składników) Do mąk wlewamy tłuszcz oraz połowę zagotowanej wody i zaczynamy wyrabiać…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami

Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, goździki i jałowiec),…

WIĘCEJ >