fbpx
logo
Szukaj
open close

Szaszłyki ze schabu i z warzyw

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb3732f38-8d14-40e6-afe2-5f8b2759f774
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szaszłyki ze schabu i z warzyw

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę, po czym przenosimy do miski
  • Pieczarki dokładnie oczyszczamy
  • Cebulę obieramy i kroimy na kawałki
  • Cukinię kroimy w plastry
  • Paprykę kroimy w kostkę o wielkości kawałków mięsa (nasiona usuwamy)
  • Pieczarki i warzywa (poza pomidorkami) wrzucamy do miski z mięsem
  • Do osobnej miski wlewamy tłuszcz i sok z cytryny, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy (sól i pieprz) i dokładnie mieszamy
  • Mięso z warzywami i pieczarkami polewamy marynatą, dokładnie mieszamy i wkładamy miskę do lodówki na ok. 1-2 godz.
  • Na patyki do szaszłyków nabijamy na przemian kawałki mięsa, pieczarki i wszystkie warzywa
  • Szaszłyki kładziemy na rozgrzanym grillu i grillujemy do momentu, aż się zarumienią i będą miękkie

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia szaszłyków.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (surowy) (300 g)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Cebula czerwona (210 g)
  • Pomidor koktajlowy (200 g)
  • Pieczarka (świeża) (200 g)
  • Papryka zielona (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sok z cytryny (bio) (12 ml)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Grill, Lodówka, Miska, Nóż, Patyczki do szaszłyków, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Pieczeń wieprzowa z puree z batatów z sałatką z buraczków

Pieczeń:·      Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w plastry Cebulę i czosnek obrać i pokroić w półksiężyce Mięso solimy i pieprzymy Rozgrzewamy na patelni łyżkę tłuszczu Obsmażamy mięso po 2 minuty z każdej strony Przekładamy…

WIĘCEJ >

Łosoś z sałatką z awokado i rzodkiewki

Awokado obieramy i kroimy w paski Rzodkiewkę kroimy w plastry Do miski wlewamy tłuszcz, syrop klonowy oraz sok z cytryny, dodajemy przyprawy i całość dokładnie mieszamy Na talerzu układamy wszystkie warzywa i polewamy sosem, na…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa z kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Marchew z ziemniakiem obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w kostkę W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >