fbpx
logo
Szukaj
open close

Szynka w cieście francuskim

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdff74d05-e3cd-41d7-8d26-a7c6ca4d85fd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Szynka w cieście francuskim

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem
  • Z ciasta wykrajamy krążki o średnicy ok. 4 cm i wkładamy do wgłębień w formie
  • Formę wkładamy do piekarnika na ok. 15-20 minut (ciasto pieczemy do momentu, aż będzie puszyste i nabierze złotego koloru)
  • Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 8-10 minut (na twardo)
  • Następnie jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i drobno siekamy, po czym przenosimy do blendera
  • Szynkę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do blendera
  • Do blendera wrzucamy pomidory, dodajemy sosy oraz przyprawy (sól i pieprz) i całość dokładnie mieszamy
  • Z formy wyciągamy babeczki i wykrajamy z każdej z nich niewielki otwór
  • Do otworu nakładamy nadzienie i smarujemy babeczki nadzieniem z wierzchu
  • Babeczki posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 sztuki.

Uwagi

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Danie możesz opcjonalnie posypać pestkami słonecznika lub innymi.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Szynka wieprzowa wędzona (100 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Ciasto francuskie (70 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Sos Worcestershire (3 ml)
  • Tabasco (3 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Foremka na muffiny, Garnek, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

WIĘCEJ >

Szparagi zawijane boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Szparagi dokładnie myjemy i odcinamy końcówki Następnie każdego szparaga owijamy plastrem boczku i układamy na papierze Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10-15…

WIĘCEJ >

Szaszłyki wołowe z ananasem i kasztanami

Mięso kroimy w paski o grubości ok. 0,5 cm i wrzucamy do miski Cebulę obieramy, drobno siekamy i wrzucamy do miski Do miski dolewamy wino, mieszamy i odkładamy na ok. 4 godz. Po tym czasie…

WIĘCEJ >

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…

WIĘCEJ >