fbpx
logo
Szukaj
open close

Tradycyjna sałatka grecka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c233d26ee-8f97-44ad-b329-d9629cd114ea
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Tradycyjna sałatka grecka

Przygotowanie

  • Pomidory i fetę kroimy w kostkę
  • Ogórka obieramy i kroimy w kostkę
  • Wszystkie składniki wrzucamy do miski i delikatnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (680 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Ser feta (20 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Lody bananowe

Banany powinny być zamrożone Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

WIĘCEJ >

Jaja na miękko

Do gotującej się wody za pomocą łyżki wkładamy jajka. Gotujemy 2-4 minuty (w zależności o wielkości jajek). Wyjmujemy łyżką i wkładamy na chwilę do zimnej wody.

WIĘCEJ >

Babeczki owsiane z borówkami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Foremki wykładamy papierem do pieczenia Do miski wsypujemy płatki i przyprawy (sól), mieszamy i odstawiamy Do osobnej miski wybijamy jajo, dolewamy mleko oraz syrop klonowy i ubijamy Następnie…

WIĘCEJ >

Jajecznica na maśle

Na patelni rozpuszczamy masło. Wybijamy jajka. Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia.

WIĘCEJ >