fbpx
Szukaj
open close

Truskawki gotowane w syropie balsamicznym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7757beaa-b70f-48d3-871b-4350407ff38a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Truskawki gotowane w syropie balsamicznym

Przygotowanie

  • Z truskawek usuwamy szypułki, a następnie kroimy truskawki na pół (lub pozostawiamy w całości – w zależności od ich wielkości)
  • Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy słodzik i cały czas mieszając, podgrzewamy na małym ogniu, do momentu, aż słodzik się rozpuści
  • Zawartość garnka doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i podgrzewamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy ocet i dokładnie mieszamy
  • Następnie dodajemy truskawki, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia
  • Garnek ściągamy z kuchenki i odkładamy do ostygnięcia
  • Zawartość garnka przenosimy do miski i wkładamy do lodówki
  • Deser podajemy oziębiony

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z truskawkami.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Truskawka (600 g)
  • Woda (100 ml)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Ocet balsamiczny (12 ml)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Lodówka, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Tarta truskawkowo-jaglana z pistacjami

Spód Daktyle wrzucamy do miski, zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 10-15 minut, po czym odcedzamy Do blendera wsypujemy (…)

WIĘCEJ >

Błyskawiczne lody truskawkowe

Truskawki wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolity mus Dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy Przed podaniem wkładamy lody na (…)

WIĘCEJ >

Ryżanka z truskawkami

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez około 15 minut Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrytol i wiórki (…)

WIĘCEJ >

Panna cotta kokosowa z truskawkami

Panna cotta:  Mleko kokosowe wlać do garnka Dodać daktyle Gotować na małym ogniu 10 min W tym czasie żelatynę wsypać (…)

WIĘCEJ >

Kruszon truskawkowo – bananowy

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier Mieszamy rękami na jednolitą masę (…)

WIĘCEJ >