fbpx
logo
Szukaj
open close

Wieprzowina z ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7afc4d6c-522f-48f0-ad62-85a9c8dbe6a6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wieprzowina z ananasem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski
  • Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem
  • Dodajemy sos sojowy i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Co ok. 30 minut mieszamy mięsem
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęło temp. pokojową
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy fasolkę i smażymy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy fasolkę do miski i odstawiamy
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy z powrotem fasolkę, odsączonego z zalewy ananasa oraz kiełki i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy miód i całość dokładnie mieszamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Wieprzowinę z ananasem możesz podawać z dodatkiem ryżu.

Warzywa w tym przepisie możesz dowolnie wymieniać.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (400 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (150 g)
  • Ananas w puszce (150 g)
  • Kiełki fasoli Mung (150 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Szczypiorek (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Sos sojowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszona wieprzowina z bekonem

Cebulę kroimy na pół Marchew obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w kostkę Boczek kroimy w drobną kostkę Na (…)

WIĘCEJ >

Smażona wieprzowina z kapustą pak choi

Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski Dodajemy sos oraz tłuszcz (olej) i dokładnie mieszamy Następnie przykrywamy miskę (…)

WIĘCEJ >

Rwana wieprzowina (pulled pork)

Mięso myjemy i zalewamy wodą Doprowadzamy wywar do wrzenia na średnim ogniu, po czym zmniejszamy temperaturę, tak, aby wywar lekko (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona w grzybach z kaszą gryczaną

Mięso kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Grzyby odcedzamy na sicie (wodę zostawiamy!) Rozgrzewamy w (…)

WIĘCEJ >