fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Wieprzowina z ananasem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7afc4d6c-522f-48f0-ad62-85a9c8dbe6a6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Wieprzowina z ananasem

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w cienkie paski i przenosimy do miski
  • Czosnek z imbirem obieramy, drobno siekamy i przenosimy do miski z mięsem
  • Dodajemy sos sojowy i całość dokładnie mieszamy
  • Następnie przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz.
  • Co ok. 30 minut mieszamy mięsem
  • Po tym czasie wyciągamy mięso z lodówki i odkładamy na ok. 30 minut, aby osiągnęło temp. pokojową
  • Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na pół
  • Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu
  • Wrzucamy fasolkę i smażymy przez ok. 2 minuty, co jakiś czas mieszając
  • Następnie przenosimy fasolkę do miski i odstawiamy
  • Na patelni rozgrzewamy pozostały tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając
  • Dodajemy z powrotem fasolkę, odsączonego z zalewy ananasa oraz kiełki i smażymy przez ok. 2 minuty
  • Dodajemy miód i całość dokładnie mieszamy
  • Zieleninę drobno siekamy
  • Danie nakładamy na talerze i posypujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia wieprzowiny.

Wieprzowinę z ananasem możesz podawać z dodatkiem ryżu.

Warzywa w tym przepisie możesz dowolnie wymieniać.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina polędwica (surowa) (400 g)
  • Fasola szparagowa zielona (świeża) (150 g)
  • Ananas w puszce (150 g)
  • Kiełki fasoli Mung (150 g)
  • Miód lipowy (48 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Imbir korzeń (10 g)
  • Sos sojowy (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Folia spożywcza, Lodówka, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dynia grillowana i jajo sadzone

Dynię kroimy w plastry, grubości około 0,5 cm Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy plastry dyni Lekko solimy i pieprzymy Smażymy z każdej strony po 3-4 min Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Wybijamy…

WIĘCEJ >

Wątróbka duszona

Cebulę podduszamy na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy na kawałki. Dusimy na drugiej połowie smalcu około 10 minut. Następnie dodajemy uduszoną wcześniej…

WIĘCEJ >

Krem brokułowy

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >