fbpx
logo
Szukaj
open close

Wołowina z trawą cytrynową

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c13d50138-c6b6-4b53-acc6-2430a3f27f4f
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Wołowina z trawą cytrynową

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w paski
  • Trawę cytrynową, szalotki i chili siekamy
  • Papaję obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Dodajemy trawę cytrynową, szalotki oraz chili i smażymy przez ok. 4-5 minut, cały czas mieszając
  • Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wołowiną.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wołowina polędwica (500 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Makaron zapiekany z kurczakiem

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dolewamy tłuszcz (oliwę), dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy Na patelni grillowej rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 7-8 minut (do momentu, aż przestanie być surowe)…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Wlewamy bulion do garnka Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa Doprowadzamy do wrzenia Gotujemy około 30 minut Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami

WIĘCEJ >

Kurczak z patelni z cytryną i rozmarynem

Mięso płuczemy pod zimną, bieżącą wodą Następnie kładziemy mięso na rozgrzaną patelnię skórą do dołu i obsmażamy z każdej strony do momentu, aż nabierze brązowego koloru Dodajemy tłuszcz (oliwę i masło), przeciśnięty przez praskę czosnek…

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa z jajem

Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…

WIĘCEJ >