Wołowina z trawą cytrynową
Wołowina z trawą cytrynową
Przygotowanie
- Mięso kroimy w paski
- Trawę cytrynową, szalotki i chili siekamy
- Papaję obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Dodajemy trawę cytrynową, szalotki oraz chili i smażymy przez ok. 4-5 minut, cały czas mieszając
- Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z wołowiną.
Autor
Lista składników
- Wołowina polędwica (500 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Pieprz czarny (3 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kulki mięsne w stylu japońskim
Cebulę z czosnkiem drobno siekamy Imbir ścieramy na drobnych oczkach tarki Kapustę drobno kroimy Do blendera wkładamy mięso, białko, mąkę, czosnek, połowę cebuli oraz połowę imbiru i całość dokładnie blendujemy Zawartość blendera przenosimy do miski,…
WIĘCEJ >Rosół z pulpetami z dorsza
Rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Wkładamy rybę i gotujemy przez ok. 10 minut Następnie wyciągamy rybę z rosołu i odkładamy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Zieleninę drobno siekamy Na…
WIĘCEJ >Cielęcina z szynką i ziołami
Mięso kroimy na kawałki (1 kawałek na 1 porcję) i każdy kawałek wkładamy między dwa kawałki papieru do pieczenia i rozbijamy tłuczkiem Na każdym kawałku mięsa kładziemy zieleninę i posypujemy przyprawami (pieprzem), a następnie owijamy…
WIĘCEJ >Sałatka z makaronem ryżowym
Do garnka wkładamy masło orzechowe, dolewamy mleko, sok z cytryny i sos sojowy, mieszamy i podgrzewamy przez ok. 10 minut (na średnim ogniu), co jakiś czas mieszając Następnie ściągamy garnek z kuchenki i odstawiamy do…
WIĘCEJ >