fbpx
logo
Szukaj
open close

Zawijasy cebulowe z makiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdaba43d3-3476-4907-bb73-b926a72a00e2
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zawijasy cebulowe z makiem

Przygotowanie

  • Cebulę obieramy i drobno siekamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kiedy tłuszcz zacznie skwierczeć – wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 15-20 minut pod przykryciem
  • Następnie ściągamy pokrywkę, zwiększamy ogień i smażymy jeszcze przez ok. 5 minut (na złoty kolor)
  • Po tym czasie ściągamy patelnię z kuchenki i odkładamy do ostygnięcia
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Cebulę rozkładamy na połowie ciasta i przykrywamy drugą połową ciasta
  • Ciasto kroimy na paski o szerokości ok. 2 cm, a następnie skręcamy je, tworząc zawijaski
  • Gotowe zawijaski układamy na blasze, posypujemy sezamem, makiem oraz przyprawami (solą) i wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 4 sztuki.

Uwagi

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 6
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cebula (210 g)
  • Ciasto francuskie (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sezam biały (5 g)
  • Mak – ziarno (5 g)
  • Sól morska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Piekarnik, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sałatka z łososiem i pomidorkami

Na patelnię wlewamy wodę i zagotowujemy Zmniejszamy ogień, kładziemy rybę i dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut, a następnie rybę odsączamy Do rondla wsypujemy przyprawy (kmin rzymski, imbir i chili) i podgrzewamy przez ok….

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa

Obieramy cebulę i czosnek, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy (lub rozmrażamy), kroimy w kawałki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy 2-3 min Wrzucamy grzyby Smażymy 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15…

WIĘCEJ >

Aromatyczna wołowina po azjatycku

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy na pół Czosnek z imbirem obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso i smażymy przez ok. 5-6 minut, co jakiś czas obracając (mięso najlepiej…

WIĘCEJ >

Kanapki dziecięce – sówka i rakieta z serem

Sówka Z kanapki wycinamy kawałki na kształt sówki Ogórka kroimy na kawałki, wycinamy plastry na oczy i małe kulki na listki Marchew obieramy i wycinamy z niej kawałki na nos i pazury Wszystkie składniki układamy…

WIĘCEJ >