fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ziemniaki z ziołami i papryką

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-50
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ziemniaki z ziołami i papryką

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki
  • Chili drobno siekamy
  • Papryki kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy ziemniaki, posypujemy przyprawami (kurkumą i kminem) i mieszamy, tak aby ziemniaki równomiernie pokryły się przyprawami
  • Ziemniaki smażymy przez ok. 15-20 minut, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż będą lekko brązowe i miękkie przy nakłuciu widelcem)
  • Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Ziemniaki nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaczków.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (800 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Papryka zielona (70 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Chili (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)
  • Kmin rzymski (0.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki kasztanowo – bananowe

Wszystko miksujemy (oprócz oleju) Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy Wylewamy placki dowolnej wielkości Smażymy po kilka minut z każdej strony

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa z bakaliami

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Jagody Goji oraz żurawinę zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na ok. 5 minut, a następnie odsączamy Rozgrzewamy patelnię Wsypujemy pestki dyni oraz orzechy i prażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Pulpety z sarny w sosie warzywnym z sałatką

Sarnę kroimy z mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na połowy Połowę marchwi i pietruszki kroimy w cienkie paski lub kostkę Mielimy też obraną…

WIĘCEJ >