fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ziemniaki z ziołami i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6bef48c5-22ca-4c98-a943-58185fc3dddc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ziemniaki z ziołami i papryką

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki
  • Chili drobno siekamy
  • Papryki kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy ziemniaki, posypujemy przyprawami (kurkumą i kminem) i mieszamy, tak aby ziemniaki równomiernie pokryły się przyprawami
  • Ziemniaki smażymy przez ok. 15-20 minut, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż będą lekko brązowe i miękkie przy nakłuciu widelcem)
  • Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Ziemniaki nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaczków.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (800 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)
  • Kmin rzymski (0.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z cielęciną i bananem

Ananasa obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę, przenosimy do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy migdały i prażymy do zbrązowienia, a następnie…

WIĘCEJ >

Placuszki z łososia

Zieleninę drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Z jaj oddzielamy białka od żółtek do dwóch, osobnych misek Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem…

WIĘCEJ >

Pstrąg pieczony z tymiankiem i cytryną z dodatkiem purée z kalafiora

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Rybę nacieramy z każdej strony przyprawami i skrapiamy sokiem z cytryny Na rybę kładziemy tłuszcz, a do środka wkładamy plastry cytryny i gałązkę tymianku Rybę zawijamy w folię…

WIĘCEJ >