Ziemniaki z ziołami i papryką
Ziemniaki z ziołami i papryką
Przygotowanie
- Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki
- Chili drobno siekamy
- Papryki kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy)
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy ziemniaki, posypujemy przyprawami (kurkumą i kminem) i mieszamy, tak aby ziemniaki równomiernie pokryły się przyprawami
- Ziemniaki smażymy przez ok. 15-20 minut, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż będą lekko brązowe i miękkie przy nakłuciu widelcem)
- Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
- Ziemniaki nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaczków.
Autor
Lista składników
- Ziemniak (800 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
- Czosnek (5 g)
- Kolendra (świeża) (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
- Kurkuma w proszku (0.5 g)
- Kmin rzymski (0.5 g)
- Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.