fbpx
logo
Szukaj
open close

Ziemniaki z ziołami i papryką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6bef48c5-22ca-4c98-a943-58185fc3dddc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Ziemniaki z ziołami i papryką

Przygotowanie

  • Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki
  • Chili drobno siekamy
  • Papryki kroimy w kostkę (gniazda nasienne usuwamy)
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy ziemniaki, posypujemy przyprawami (kurkumą i kminem) i mieszamy, tak aby ziemniaki równomiernie pokryły się przyprawami
  • Ziemniaki smażymy przez ok. 15-20 minut, co jakiś czas mieszając (smażymy do momentu, aż będą lekko brązowe i miękkie przy nakłuciu widelcem)
  • Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty
  • Ziemniaki nakładamy na talerze i posypujemy posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ziemniaczków.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Ziemniak (800 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (5 g)
  • Kolendra (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Kurkuma w proszku (0.5 g)
  • Kmin rzymski (0.5 g)
  • Kolendra (ziele) suszona (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Polędwiczka wieprzowa z grillowanymi warzywami

Włączyć piekarnik na 180 stopni Marchew i kalarepę obrać, pokroić w plastry grubości ok. 0.5 cm Cebulę obrać i pokroić w plastry Paprykę pokroić w plastry Bierzemy dużą patelnię grillową (lub zwykłą jak ktoś nie…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z serem gruyère

Boczek kroimy w kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy boczek oraz…

WIĘCEJ >

Ziemniaki zapiekane z boczkiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Ziemniaki dokładnie szorujemy, nacinamy wzdłuż na pół, kładziemy na blachę i smarujemy tłuszczem Boczek kroimy w większą kostkę Marchew obieramy i ścieramy na…

WIĘCEJ >

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, ale to nie szkodzi. W cieście mają być widoczne drobinki plantana. Rozgrzewamy olej na patelni…

WIĘCEJ >