fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa ze świeżych pomidorów z bazylią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c6a255f2f-b815-41ea-b20c-c628ea70bc8a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa ze świeżych pomidorów z bazylią

Przygotowanie

  • Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, wrzucamy do blendera i blendujemy na jednolita konsystencję
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty, często mieszając
  • Dodajemy skórkę z pomarańczy, sok z cytryny i pomidory, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Zupę nalewamy na talerze i dekorujemy zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z pomidorami.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (1000 g)
  • Cebula (210 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Pomarańcza – skórka (6 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Bazylia (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę oraz seler obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki do miski Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Do garnka wlewamy bulion, dodajemy starte warzywa, ziemniaki, por oraz przyprawy i całość gotujemy przez ok….

WIĘCEJ >

Szkocki rosół z porem

Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Seler kroimy na kawałki Mięso kroimy w kostkę Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy por oraz seler i podsmażamy przez ok. 5…

WIĘCEJ >

Jarzynówka (zupa)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i podsmażamy przez ok. 10-12 minut (na małym ogniu) Marchewki obieramy, kroimy w pół plastry i przenosimy do garnka Ziemniaki obieramy, kroimy w…

WIĘCEJ >

Borowikowa zupa-krem z kasztanami

Kasztany obieramy Do garnka wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia Dodajemy kasztany i przyprawy, mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 25 minut Na patelni prażymy orzechy tak, aby się lekko zarumieniły Borowiki dokładnie…

WIĘCEJ >