fbpx
logo
Szukaj
open close

Gulasz wołowy z kurkami i marchewką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdecd04c4-4678-40d4-b4df-f1d662dc924e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gulasz wołowy z kurkami i marchewką

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w gulaszową kostkę, po czym oprószamy mąką
  • W rondlu rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy mięso i podsmażamy przez kilka minut, cały czas mieszając
  • Cebulę obieramy, drobno siekamy, dorzucamy do rondla i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Zmniejszamy ogień, dolewamy bulion i wino, mieszamy i dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut na małym ogniu
  • Marchewki obieramy i kroimy w plasterki
  • Kurki dokładnie oczyszczamy
  • Po upływie czasu duszenia mięsa dodajemy do rondla marchewki i kurki, mieszamy i dusimy przez ok. 40 minut (w razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody)
  • Dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia gulaszu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 14
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wołowina karkówka (500 g)
  • Bulion jarski (250 ml)
  • Marchew (135 g)
  • Wino białe wytrawne (125 ml)
  • Cebula (105 g)
  • Kurka – pieprznik jadalny (świeża) (100 g)
  • Mąka orkiszowa (12 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Cząber suszony (6 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (6 g)
  • Papryka ostra mielona (proszek) (1.5 g)
  • Kminek mielony (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Pokrywka do patelni, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Gulasz wołowy z ziemniakami

Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w gulaszową kostkę Cebulę obieramy i drobno siekamy W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso (…)

WIĘCEJ >

Rozgrzewający gulasz wołowy

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w plasterki Piekarnik rozgrzewamy do temp. 170 st. C Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz drobiowy z grzybami i kaszą

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Grzyby oczyszczamy i kroimy w plastry Pomidory i mięso kroimy w grubą kostkę (…)

WIĘCEJ >

Aromatyczny gulasz rybny

Cebulę obieramy i kroimy w plastry Chili i zieleninę drobno siekamy Oliwki kroimy w plasterki Rybę oczyszczamy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz rybny po meksykańsku

Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Chili drobno siekamy (gniazdo nasienne usuwamy) Rybę oczyszczamy i kroimy (…)

WIĘCEJ >

Gulasz wieprzowy z boczniakami

Boczniaki pokroić na kawałki, jak są małe grzybki to na pół, jak są większe to na 4-6 części Mięso pokroić (…)

WIĘCEJ >