fbpx
logo
Szukaj
open close

Kokosowe ciasto z przyprawami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c02d42c02-4430-4fa5-92b5-107f36d01797
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kokosowe ciasto z przyprawami

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski przelewamy tłuszcz, dolewamy mleko, wybijamy jaja, dodajemy przyprawy (wanilię, z której wydłubujemy nasiona) i dokładnie miksujemy
  • Do osobnej miski wsypujemy cukier oraz pozostałe przyprawy i mieszamy
  • Zawartość obu misek mieszamy łączymy ze sobą
  • Mąkę przesiewamy do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy
  • Następnie przesypujemy mąką do masy i całość dokładnie miksujemy, aż nie będzie żadnych grudek
  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 175 st. C
  • Formę smarujemy tłuszczem
  • Do formy przelewamy masę i wkładamy do piekarnika na ok. 35-40 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia ciast.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 13
Porcje: 8
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (612 g)
  • Cukier trzcinowy (150 g)
  • Mąka kokosowa (130 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Masło (120 g)
  • Cynamon mielony (6 g)
  • Proszek do pieczenia (4 g)
  • Wanilia – laska (3 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (3 g)
  • Ziele angielskie mielone (0.5 g)
  • Goździk mielony (0.5 g)
  • Imbir w proszku (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Forma do pieczenia, Mikser, Miska, Piekarnik, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Ciasto morelowe z polewą

Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni przez ok. 2-3 minuty Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Tortownicę wykładamy papierem (…)

WIĘCEJ >

Ciasto kawowo-orzechowe

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę lekko smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia Tłuszcz ucieramy z cukrem (…)

WIĘCEJ >

Ciasto marchewkowe

Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Z jaj oddzielamy białka od żółtek i umieszczamy w dwóch, (…)

WIĘCEJ >

Ciasto gruszkowe z musem bananowym

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, mąkę jaglaną i gryczaną Dodajemy cukier i jajka Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >

Bananotka – ciasto bananowe

Bierzemy miskę i wrzucamy do niej masło Dodajemy jajka, cukier, mąką jaglaną i 200 g mąki gryczanej Mieszamy rękami na (…)

WIĘCEJ >