Sałatka z fetą i arbuzem
Sałatka z fetą i arbuzem
Przygotowanie
- Do miski wrzucamy sałatę
- Arbuza oraz ser kroimy w kostkę i dodajemy do miski
- Całość polewamy tłuszczem (lub sosem) i posypujemy pestkami (jeśli są wymienione w składnikach)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.
Autor
Lista składników
- Arbuz (100 g)
- Rukola (80 g)
- Ser feta (25 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Siekamy cebulę i pora Podsmażamy posiekane warzywa w garnku na oleju kokosowym Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki Do garnka dodajemy ziemniaki następnie wlewamy bulion Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą miękkie Ogórki kroimy w…
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem roślinnym owocami
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy ulubione owoce
WIĘCEJ >Kotlety jagnięce z sosem cebulowym
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Wrzucamy cebulę z zieleniną i smażymy przez ok. 8-10 minut Wlewamy wino i bulion, dodajemy musztardę i gotujemy przez ok. 5 minut, co…
WIĘCEJ >Komosanka z mlekiem roślinnym i pestkami dyni
Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami
WIĘCEJ >