fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka z fetą i arbuzem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c55524641-0232-4dbf-a694-088280312c3d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z fetą i arbuzem

Przygotowanie

  • Do miski wrzucamy sałatę
  • Arbuza oraz ser kroimy w kostkę i dodajemy do miski
  • Całość polewamy tłuszczem (lub sosem) i posypujemy pestkami (jeśli są wymienione w składnikach)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych sałatek.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Arbuz (100 g)
  • Rukola (80 g)
  • Ser feta (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bezglutenowe tortille

Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzewamy masło, a po chwili wlewamy połowę masy naleśnikowej i smażymy z dwóch stron. Czynność powtarzamy z resztą masy. Nasze tortille możemy wypełnić np. meksykańską salsą.

WIĘCEJ >

Frittata z żeberkami wieprzowymi

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Marchew i pietruszkę obrać pokroić w kostkę Żeberka obrać z kości i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka z wrzącą wodą i lekko (pół łyżeczki) osolić…

WIĘCEJ >

Zapiekanka ziemniaczana z porem i serami

Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…

WIĘCEJ >

Carpaccio z łososia i rzodkiewki

Łososia i rzodkiewkę kroimy w plastry Awokado obieramy i kroimy w plastry Koper drobno siekamy Na talerzu układamy na przemian plastry łososia, rzodkiewki i awokado, całość skrapiamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny i posypujemy koprem,…

WIĘCEJ >