fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z rukolą i pestkami dyni

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf12cf63f-441f-4aa1-b9af-73b09e4936cd
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka z rukolą i pestkami dyni

Przygotowanie

  • Myjemy i osuszamy liście szpinaku
  • Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę
  • Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Dynia piżmowa (300 g)
  • Rukola (200 g)
  • Ser feta (160 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (80 ml)
  • Pestki dyni łuskane (40 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Owsianka z mlekiem kokosowym

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to dolewamy wody) Odstawiamy na 10 minut, po czym jemy

WIĘCEJ >

Zupa koktajlowa

Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut. Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy. Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez…

WIĘCEJ >

Chałwa sezamowo-makowa

Nasiona sezamu mielimy w młynku elektrycznym. Mak gotujemy w wodzie ok. 20-30 minut i dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa. Możemy też kupić mak mielony – wtedy wystarczy jedynie zalać go niewielką ilością wrzątku i…

WIĘCEJ >

Krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Dynie pieczemy przez około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 st. C Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy drobno posiekany czosnek, cebulę i podsmażamy do…

WIĘCEJ >