fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa z pieczonych pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb3f9f977-8bdd-4ac3-8fcd-595ea1aa9521
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Zupa z pieczonych pomidorów

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy
  • Pomidory kroimy na pół i układamy na blachę
  • Następnie posypujemy pomidory cebulą z czosnkiem, skrapiamy tłuszczem i wkładamy blachę do piekarnika na ok. 1 godz. (po ok. 30 minutach obracamy pomidory na drugą stronę)
  • Upieczone pomidory z cebulą i czosnkiem przenosimy do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dodajemy zieleninę i całość dokładnie blendujemy
  • Zawartość blendera przelewamy do rondla, dolewamy bulion i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Dodajemy przyprawy (sól i pieprz) i mieszamy
  • Zupę nalewamy na talerze i podajemy z bułkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia zup.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (1000 g)
  • Bułka pszenna (320 g)
  • Bulion jarski (250 ml)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Czosnek (20 g)
  • Bazylia (świeża) (12 g)
  • Sól morska (1.5 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Piekarnik, Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Potrawka ze schabu duszona z kapustą pekińską

Schab kroimy w paseczki Kapustę kroimy w poprzek w paseczki Pieczarki kroimy na ćwiartki (czyli na pół i jeszcze raz na pół) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchewkę obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Czekoladowy krem daktylowy

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Bitki wołowe

Wołowinę płuczemy, a następnie dokładnie osuszamy. Kroimy w niezbyt grube plastry i tłuczkiem rozbijamy na cienkie kawałki koniecznie przez folię spożywczą. Mięso musi być cienko zbite. Polewamy wszystkie kawałki 2 łyżkami aminokwasów kokosowych i rozsmarowujemy…

WIĘCEJ >

Placek kasztanowy

Daktyle namaczamy w gorącej wodzie. Jabłko kroimy w drobną kostkę. Mąkę kasztanową mieszamy łyżką z wodą i płynnym olejem kokosowym. Wyciskamy nadmiar wody z daktyli i również je kroimy. Wrzucamy owoce do kasztanowej masy i…

WIĘCEJ >