fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z warzywami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3e7df54c-01d3-4476-8da8-f8aa8e6d811f
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryż z warzywami

Przygotowanie

  • Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 12-14 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy
  • Marchew obieramy i kroimy w plastry
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez ok. 5-7 minut
  • Dodajemy ryż i całość podsmażamy przez ok. 1-2 minuty
  • Dodajemy przyprawy i mieszamy
  • Ryż z warzywami przenosimy do miski

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżu z dodatkami.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Papryka żółta (200 g)
  • Ryż basmati (140 g)
  • Marchew (90 g)
  • Groszek zielony (70 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >

Kanapki gryczane z jajecznicą

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja, dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji W tym czasie szczypiorek drobno siekamy Gotową jajecznicę nakładamy na kanapki i posypujemy szczypiorkiem

WIĘCEJ >

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >

Puree z cukinii z szynką dojrzewającą

Cukinię gotujemy do miękkości i blendujemy z solą i masłem Szynkę kroimy na kawałki i podsmażamy na suchej, rozgrzanej patelni przez około 1 minutę Pure podajemy posypane chrupiącą szynką

WIĘCEJ >