Jak wybrać dobry nóż?
Nóż to najlepszy przyjaciel kucharza. Tylko jak wybrać dobry nóż? Sprawdź, jak to zrobić! Są różne rodzaje noży i jest (…)
Czytaj więcejJak naostrzyć nóż?
Czy wiesz, jak naostrzyć nóż? Sprawdź, jak zrobi to szybko i sprawnie. Proste rzeczy bywają czasem bardzo trudne. Podobnie jest (…)
Czytaj więcejSzaszłyk z sarny
Sprawdź, jak można zrobić szaszłyk z sarny. Potrzeba matką wynalazków. Podczas przygotowywania kolejnego dania okazało się, że brakuje patyczków do (…)
Czytaj więcejJak przygotować się do ciąży?
Ciąża to bardzo ważny okres w życiu kobiety. To od jej zdrowia i stylu życia zależy zdrowie potomstwa. Sprawdź, jak (…)
Czytaj więcej7 sposobów na jesienną chandrę
Jesienna aura często zniechęca do działania. Najlepszym ratunkiem wydaje się wtedy koc i ciepły napój. Jak najbardziej jest to czasem (…)
Czytaj więcejSzynkowar – jak go używać?
Czym jest szynkowar? Jak go używać? Sprawdź, jakie to proste! Szynkowar to specjalny garnek do robienia domowych wyrobów. W dzisiejszych (…)
Czytaj więcejWolnowar – jak go używać?
Wolnowar to ulubione urządzenie wszystkich paleomaniaków. Sprawdź, jak go używać. Wolnowar działa na zasadzie dołu ziemnego. Kiedyś, dawno, dawno temu, ludzie (…)
Czytaj więcejJak oczyszczać mięso?
Szef kuchni Paweł Jackowski opowiada o tym, jak oczyszczać mięso ze zgrubień, tłuszczu czy ścięgien. Niby proste, a jednak nie (…)
Czytaj więcejPuree z selera i gruszek
Szef kuchni Paweł Jackowski pokazuje, jak przygotować puree z gruszki i selera. Kiedyś Paweł, jak każdy poznaniak, jadł wuchtę (czyli (…)
Czytaj więcejGyros z kurczaka
Gyros z kurczaka – jak go przyrządzić? Szef kuchni Paweł Jackowski daje proste wskazówki, opowiada o sposobach na oszczędność i (…)
Czytaj więcej









