Masło czy margaryna – co wybrać?
To jedne z tych produktów, które stosuje się niemal codziennie. Który z nich będzie lepszym wyborem żywieniowym? Masło czy margaryna (…)
Czytaj więcejSzparagi – czego o nich nie wiesz?
Sezon na szparagi trwa od maja do czerwca. Dowiedz się, dlaczego warto po nie sięgać. Szparagi to bogactwo składników mineralnych, (…)
Czytaj więcejNutri-Score – hit czy kit?
Coraz więcej produktów w sklepach ma na opakowaniu kolorową skalę Nutri-Score wraz z oznaczeniem od A do E. Z założenia (…)
Czytaj więcejNajpopularniejsze odmiany jabłek
Są dostępne przez cały rok, smaczne i zdrowe – jabłka to jedne z najchętniej wybieranych przez nas owoców. Sprawdź, jakie (…)
Czytaj więcejCytryna – nie wkrajaj jej do napoju!
Woda z cytryną dla orzeźwienia? A może herbata z dodatkiem cytryny dla rozgrzania? Sprawdź, dlaczego nie jest to najlepszy pomysł. (…)
Czytaj więcejSuplementy na tarczycę
Dowiedz się, jakie suplementy na tarczycę mogą wspomóc działanie tego gruczołu i poprawić twój stan zdrowia oraz twoje samopoczucie. W (…)
Czytaj więcejNietolerancja fruktozy
Nietolerancja fruktozy to niewłaściwa reakcja organizmu po spożyciu produktów zawierających fruktozę. Dowiedz się więcej na ten temat. Fruktoza to cukier (…)
Czytaj więcej3 sposoby na wsparcie pracy tarczycy
Dieta, suplementy i leki mają ogromny wpływ na prawidłowe działanie tarczycy. Istotne znaczenie ma również styl życia. Sprawdź, co gwarantuje (…)
Czytaj więcejRusza wyzwanie #nowaskóra i #nowafigura
Przed nami 3 miesiące wyzwania, w którym główną rolę będzie odgrywał bulion. Zachęcamy, aby zacząć czerpać z jego prozdrowotnych właściwości (…)
Czytaj więcejTarczyca w ciąży – normy
Tarczyca w ciąży odgrywa bardzo ważną rolę w kontekście rozwoju płodu. Zaburzenia w pracy tego gruczołu mogą negatywnie wpłynąć na (…)
Czytaj więcej