Nasiona i pestki – sprawdź, jak powinno się je spożywać
Jakie nasiona i pestki warto jeść? Jak długo i po co trzeba je moczyć? Czy można prażyć słonecznik na patelni (…)
Czytaj więcejOrzechy – wszystko, co musisz wiedzieć
Jakie orzechy warto jeść? Jak je jeść? Po co i jak długo je moczyć? Czy można je prażyć i używać (…)
Czytaj więcejKrzywa glukozowo-insulinowa – co warto wiedzieć?
Krzywa glukozowo-insulinowa to oznaczenie poziomu glukozy i insuliny w co najmniej trzech punktach: na czczo, po godzinie i po dwóch (…)
Czytaj więcejJakie badania profilaktyczne warto zrobić?
Wykonywanie badań laboratoryjnych ma ogromne znaczenie, gdy zależy nam na profilaktyce chorób i kontrolowaniu tego, co dzieje się z naszym (…)
Czytaj więcejCzy warto robić badania?
Często spotykam się z popełnianiem pewnego zasadniczego błędu. Zapisujemy się do specjalisty dopiero wtedy, gdy przez dłuższy czas czujemy się (…)
Czytaj więcejWyzwanie Ajwen – 10 kroków do zdrowia
Ile można zmienić w ciągu 70 dni? Codziennie przekonuję się w swoim gabinecie, że nawet w tak – wydawałoby się (…)
Czytaj więcejRobienie zakupów – 7 podstawowych zasad
W dzisiejszych czasach robienie zakupów spożywczych może być wyzwaniem. Już samo czytanie etykiet, na których widnieją tajemnicze substancje, może być (…)
Czytaj więcejDlaczego warto jeść owoce?
Tak wiele mówi się o tym, aby jeść warzywa, ale nie zapominajmy, że owoce też mogą mieć korzystny wpływ na (…)
Czytaj więcej10 sposobów na niestrawność
Niestrawność, czyli dyspepsja, objawia się różnymi nieprzyjemnymi dolegliwościami ze strony układu trawienia. Skutecznie potrafi popsuć jakość codziennego życia. Sprawdź, skąd (…)
Czytaj więcejHashimoto: co pić, a czego unikać?
Co pić, a czego lepiej unikać, jeśli borykamy się z chorobą Hashimoto? Sprawdź, po jakie napoje najlepiej sięgać. Woda Woda (…)
Czytaj więcej









