Sposoby przechowywania żywności dla sportowców
Podcast #1 Paleo Rozmowy Pawła, Piotra i Przemka – sposoby przechowywania żywności. Tematy poruszane w podcaście: Zagrożenie płynące z używania (…)
Czytaj więcejNiezbędnik kuchenny
Niezbędnik kuchenny, czyli czego nie może zabraknąć w naszej kuchni. Sprawdź, jaki sprzęt jest konieczny, by szybko i sprawnie przygotowywać (…)
Czytaj więcejWarzywa i owoce w diecie – Iwona Wierzbicka dla Radio Opole
Dlaczego warto mieć warzywa i owoce w swojej diecie? Warzywa i owoce w diecie dostarczają nam składników mineralnych, niezbędnych do (…)
Czytaj więcejPszenica – co z nią jest nie tak?
Pszenica dominuje w posiłkach wielu osób. Niektórym trudno wyobrazić sobie życie bez białej mąki czy pszennego pieczywa. To jednak przyzwyczajenie, (…)
Czytaj więcejGrillowanie – czy może być niebezpieczne?
Planujesz grilla? Dowiedz się co dzieje się z żywnością podczas obróbki termicznej.
Czytaj więcejJak przeżyć po wizycie u dietetyka klinicznego – cz. 3
Przedstawiamy kilka kolejnych rad jak poradzić sobie po wyjściu od dietetyka, gdy chcemy wprowadzić w życie zmianę diety.
Czytaj więcejChlorella ma moc oczyszczania organizmu
Chlorella to roślina, która jest bogata w minerały typu wapń, żelazo, cynk i magnez oraz witaminy z grupy B. Dowiedziono jej lecznicze właściwości i że jej odpowiednia suplementacja może wspomóc proces leczenia wielu chorób.
Czytaj więcejNeurodegeneracja mózgu – jaki wpływ mają na nią jelita?
Neurodegeneracja mózgu jest wynikiem przedostających się toksyn do krwioobiegu i tkanek oraz przewlekłych stanów zapalnych, które mogą być efektem nawet źle dobranej aktywności fizycznej.
Czytaj więcejJak przeżyć po wizycie u dietetyka klinicznego – cz. 2
Jak poradzić sobie po wyjściu od dietetyka? Czego się wystrzegać? Oto kilka przydatnych porad.
Czytaj więcejPiołun – czy poprawia trawienie i czy każdy może go stosować?
Każdy, kto ma problemy z trawieniem, wie, że gorzki smak pobudza wydzielanie soków trawiennych i ułatwia trawienie – w szczególności (…)
Czytaj więcej








