fbpx
logo
Szukaj
open close

Blanszowane migdały

Migdały wrzucamy do miski, zalewamy wrzątkiem i odkładamy na ok. 10 minut Po tym czasie wyciągamy migdały po kolei z (…)

Czytaj więcej

Keczup

Pomidory dokładnie myjemy, sparzamy i obieramy ze skórki Następnie kroimy pomidory na kawałki i wrzucamy do garnka Cebulę obieramy, drobno (…)

Czytaj więcej

Gotowana kasza jaglana

Przed gotowaniem prażymy kaszę na suchej patelni, aby pozbyć ją gorzkiego posmaku (lub sparzamy wrzątkiem) Następnie wysypujemy kaszę do garnka, (…)

Czytaj więcej

Kruszonka na wiśniach

Nadzienie Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Wiśnie drylujemy Do miski wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy, a następnie (…)

Czytaj więcej

Cukier waniliowy

Cukier mielimy w młynku do kawy Laskę wanilii przecinamy wzdłuż na pół i wydłubujemy z niej nasiona, a następnie kroimy (…)

Czytaj więcej

Blanszowane migdały

Migdały wrzucamy do miski, zalewamy zimną wodą i odkładamy na 24 godz. Po tym czasie wyciągamy migdały po kolei z (…)

Czytaj więcej

Masło klarowane

Masło wkładamy do rondla o grubym dnie i podgrzewamy na małym ogniu Gdy masło się stopi, a na wierzchu pojawi (…)

Czytaj więcej

Gotowana ciecierzyca

Ciecierzycę przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą Następnie przenosimy ciecierzycę do miski, zalewamy wodą (w stosunku 3:1) i (…)

Czytaj więcej

Masło klarowane

Masło wkładamy do rondla o grubym dnie i podgrzewamy na małym ogniu Gdy masło się stopi, a na wierzchu pojawi (…)

Czytaj więcej