Seler naciowy z kremową pastą
Ogórki i oliwki kroimy w drobną kostkę, a następnie przenosimy do miski Zieleninę drobno siekamy i przenosimy do miski Do (…)
Czytaj więcejOrzeźwiający napój kawowy
Kawę zaparzamy wcześniej, przed wykonaniem przepisu powinna być schłodzona Do miski wsypujemy kakao i cukier, dolewamy kawę i całość dokładnie (…)
Czytaj więcejPlacki z tuńczykiem i kukurydzą
Do miski przesiewamy mąki, dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy i formujemy pośrodku zagłębienie Do osobnej miski wybijamy jaja i lekko (…)
Czytaj więcejSzynka w cieście francuskim
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem Z ciasta wykrajamy krążki o średnicy ok. (…)
Czytaj więcejMarynowane oliwki
Oliwki wrzucamy do naczynia żaroodpornego Do rondla wlewamy tłuszcz, dodajemy zieleninę, skórkę z pomarańczy oraz przyprawy (chili i liść laurowy) (…)
Czytaj więcejSałatka luizjańska
Fasolę wrzucamy do miski, zalewamy wodą (1 l wody na 150 g fasoli), przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na (…)
Czytaj więcejRoladki z fetą i szpinakiem
Szpinak wyciągamy z zamrażarki ok. 15-20 minut wcześniej aby się rozmroził, przenosimy go na sitko i odsączamy z nadmiaru wody (…)
Czytaj więcejPlacki z bakłażana w cieście piwnym
Piwo przed przygotowywaniem placków schładzamy Z bakłażana odcinamy końcówki i kroimy go w plastry Do miski wsypujemy mąkę i proszek (…)
Czytaj więcejMiniquiche lorraine
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Formę na babeczki lekko smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i ścieramy na grubych oczkach (…)
Czytaj więcejKlasyczne fondue serowe
Czosnek obieramy i kroimy na pół, a następnie nacieramy nim wnętrze rondla Do rondla wlewamy bulion, dodajemy musztardę i gotujemy (…)
Czytaj więcej